24/7 bereikbaar

Plaagdierbeheersing

Houtworm

Kleine gaatjes in houten meubelen of in houten balken?

Wanneer u thuis kleine gaatjes ziet in houten meubelen of als u een oud huis heeft in houten balken, dan moet u alert zijn. Het kan zijn dat in de meubelen of balken houtworm of andere houtaantaster zit. Als u ook nog zaagsel aantreft, dan moet u actie ondernemen.

Levenscyclus

De volwassen houtwormkevers knagen zich een weg uit het aangetaste hout naar buiten toe. Dit gebeurt in de zomermaanden en vooral dan tref je het boorpoeder uit het hout aan. Het wijfje legt de eitjes in de spleten van hout of in oude houtwormgaatjes. Na enkele dagen komen de eitjes uit en de larven knagen direct verder in het hout. De ontwikkeling van de larve duurt twee tot drie of zelfs meerdere jaren. Dit is sterk afhankelijk van de temperatuur en het vochtgehalte van het hout. Ook de soort van het hout speelt een rol. Het hout kan dus erg aangetast worden en vooral draagconstructies dienen goed gecontroleerd te worden.

Bestrijding

ASB Plaagdierbeheersing heeft veel ervaring met houtaantasters. Na een grondige inspectie waarbij ook goed gekeken zal worden naar de bouwkundige staat, zal de behandelmethode, de eventuele vervanging en preventieve maatregelen doorgenomen worden en na akkoord gaan onze gespecialiseerde medewerkers voor u aan de slag. 

Heeft u vakkundige hulp nodig bij houtworm? ASB Plaagdierbeheersing helpt u snel en efficient.

Naar overzicht

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Heeft u spoed? Bel dan naar 0318-754856. We zijn 24/7 bereikbaar voor spoedgevallen.

Bij het versturen van dit formulier verstrekt u persoonsgegevens aan ons.

Houtworm

Direct contact

ASB Plaagdierbeheersing
Ramstraat 31
3581 HD Utrecht

030-307 54 50
plaagdierbeheersing@asb-bv.nl

Contact met ASB Plaagdierbeheersing

Laat een bericht achter, en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Top