24/7 bereikbaar

Plaagdierbeheersing

Ratten

Overlast van ratten komt steeds vaker voor.

Verkeerde opslag van afval, veel spullen rondom het huis die eigenlijk naar het grof huisvuil moeten, achterstallig tuinonderhoud, een kapot riool; allemaal oorzaken waardoor je als particulier last kunt krijgen van ratten. En op ratten zijn de meeste mensen niet dol op. In Nederland komen voornamelijk vier soorten ratten voor: de bruine rat, de zwarte rat, de muskusrat en de woelrat. 

De bruine en de zwarte rat zijn de ratten die we aantreffen in de stedelijke gebieden. De bruine rat houdt van een niet al te warme, vochtige leefomgeving. De zwarte rat treffen we vaak aan in ruimten waar veel voedselvoorraad voor hem is. Bijvoorbeeld bij winkels, pakhuizen maar bij particulieren ook op zolders. De muskusrat leeft bij niet te zout water. Hij leeft langs oevers van stilstaand en stromend water met veel begroeiing van waterplanten. De woelrat treffen we vaak aan bij stilstaand, zoet en schoon water en wordt ook wel de waterrat genoemd. 

Ratten veroorzaken o.a. veel schade aan elektriciteitskabels, computerkabels en voedselvoorraden. Daarnaast kunnen ze ook ziekten overbrengen. Omdat ratten zich snel voortplanten kunt u het beste snel actie ondernemen.

ASB Plaagdierbeheersing helpt u snel en efficient van uw rattenprobleem af. Onze deskundigen helpen u ook met preventiemaatregelen en geven u graag tips om nieuwe overlast te voorkomen.

Naar overzicht

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Heeft u spoed? Bel dan naar 0318-754856. We zijn 24/7 bereikbaar voor spoedgevallen.

Bij het versturen van dit formulier verstrekt u persoonsgegevens aan ons.

Ratten

Direct contact

ASB Plaagdierbeheersing
Ramstraat 31
3581 HD Utrecht

030-307 54 50
plaagdierbeheersing@asb-bv.nl

Contact met ASB Plaagdierbeheersing

Laat een bericht achter, en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Top