24/7 bereikbaar

Plaagdierbeheersing

Ratten

Overlast van ratten komt steeds vaker voor.

Verkeerde opslag van afval, veel spullen rondom het huis die eigenlijk naar het grof huisvuil moeten, achterstallig tuinonderhoud, een kapot riool; allemaal oorzaken waardoor je als particulier last kunt krijgen van ratten. En op ratten zijn de meeste mensen niet dol op. In Nederland komen voornamelijk vier soorten ratten voor: de bruine rat, de zwarte rat, de muskusrat en de woelrat. 

De bruine en de zwarte rat zijn de ratten die we aantreffen in de stedelijke gebieden. De bruine rat houdt van een niet al te warme, vochtige leefomgeving. De zwarte rat treffen we vaak aan in ruimten waar veel voedselvoorraad voor hem is. Bijvoorbeeld bij winkels, pakhuizen maar bij particulieren ook op zolders. De muskusrat leeft bij niet te zout water. Hij leeft langs oevers van stilstaand en stromend water met veel begroeiing van waterplanten. De woelrat treffen we vaak aan bij stilstaand, zoet en schoon water en wordt ook wel de waterrat genoemd. 

 Ratten veroorzaken o.a. veel schade aan elektriciteitskabels, computerkabels en voedselvoorraden. Daarnaast kunnen ze ook ziekten overbrengen. Omdat ratten zich snel voortplanten kunt u het beste snel actie ondernemen.

ASB Plaagdierbeheersing helpt u snel en efficient van uw rattenprobleem af. Onze deskundigen helpen u ook met preventiemaatregelen en geven u graag tips om nieuwe overlast te voorkomen.

Direct naar contact 

Naar overzicht Over ASB

Ratten

Contact met ASB Plaagdierbeheersing

Laat een bericht achter, en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Top