24/7 bereikbaar

Plaagdierbeheersing

Zilvervisjes-papiervisjes

Bijna iedereen kent ze wel: zilvervisjes. Wanneer je ’s avonds de deur opent van bijvoorbeeld de badkamer kun je ze ineens zien wegschieten.

We spreken vaak over zilvervisjes maar er zijn ook papiervisjes. Het verschil tussen beiden is haast niet te zien met het blote oog. Een zilvervisje is iets kleiner (zo’n 7 tot 12mm), het papiervisje wordt ongeveer 15mm. Zilvervisjes hebben een donkere zilveren kleur, het papiervisje is grijsachtig met spikkels. Beide soorten hebben 2 lange sprieten op hun kop en aan hun achterkant aanhangsels.

Zilvervisjes en papiervisjes behoren tot de orde van franjestaarten. Deze insecten danken hun naam dat de glanzende schubben en aan het voortbewegen als een vis met slangachtige kruipbewegingen.

De tere beestjes leven graag in donkere, warme en vochtige omgevingen zoals de cv ruimte, badkamers en toilet. Het zilvervisje en papiervisje kunnen schade aan brengen aan bijvoorbeeld behang of papieren dossiers. Bovendien geven zij een gevoel van viezigheid.

Vorige week kregen wij een telefoontje van een inwoonster uit Utrecht. Zij heeft al geruime tijd last van zilvervisjes. Ze vertelde op internet al te hebben opgezocht wat er tegen te doen is; goed ventileren, de temperatuur van de thermostaat naar beneden zetten en spullen in afsluitbare boxen opbergen. Echter de beestjes bleven hardnekkig terugkeren.

Daarom besloot zij de hulp in te roepen van ASB Plaagdierbeheersing. Met een professionele aanpak hebben wij mevrouw van haar zilvervisjes-probleem afgeholpen.

Heeft u ook last van zilvervisjes?

Naar overzicht

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Heeft u spoed? Bel dan naar 0318-754856. We zijn 24/7 bereikbaar voor spoedgevallen.

Bij het versturen van dit formulier verstrekt u persoonsgegevens aan ons.

Zilvervisjes-papiervisjes

Direct contact

ASB Plaagdierbeheersing
Ramstraat 31
3581 HD Utrecht

030-307 54 50
plaagdierbeheersing@asb-bv.nl

Contact met ASB Plaagdierbeheersing

Laat een bericht achter, en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.

Top